AAMTF

Rosenholm Slot

Ring til os

+45 29 85 78 58

Skriv en mail

info@aamtf.dk

AAMTF

Rosenholm Slot

Inspirationen

I 2019 var vores Murermester til julemarked på Rosenholm Slot, hvor han bed mærke i slottets tilstand. Til trods for slottets åbenlyse skønhed og gode håndværk, var det ikke til at ignorere at slottet trængte til en kærlig håndværker-hånd til at renovere det nedslidte murværk.

Derfor kontaktede Aarhus Murer & Tømrerforretning Rosenholm slot i 2020, med en aftale om at donere deres arbejdskraft, så de kunne klare nogle af de udfordringer der var. 

Slottets historie

Rosenholm Slot blev bygget i årene 1559-1610. 

Slottet er opført over flere etaper, hvor forskellige dele af slottet er bygget på forskellige tidspunkter. Dog giver de særprægede gavle slottet en ensartethed, og sammen med de to kuppelformede tårne, giver dette slottet den stil, som vi kender det for i dag. 

Hertil er slottet særlig kendt for at lægge navn til Rosenkrantz-slægten, som blandet andet er nævnt i Shakespeares Hamlet. Mange kender nok også slottet fra deres barndom da julekalenderen Jul På Slottet udkom i deres fjernsyn i 1986. Desuden er slottet kendt for alverdens spøgelser, så som Den hvide dame og Den hovedløse ridder*. 

Slottet er opført i en gotisk renæssance stil, hvilket vi selvfølgelig ville gøre vores ypperste for at respektere. Derfor skulle vores renovering af slottet laves i en byggemetode magen til, hvor vi bruger gamle håndværksmetoder for at ramme den helt rigtige stil og følelse. 

Vores arbejde 

Gennem samarbejdet med Rosenholm slot har Aarhus Murer og Tømrerforretning valgt at donere sin arbejdskraft, for at gøre vores for at passe på et stykke af Danmarks flotteste kulturarv. Vores arbejde er centreret i Rosenholms kælder, hvor fuger og murværk er faldet fra hinanden og trænger til nye fuger og oppudsning. 

Dette gør vi i samarbejde med Nordisk NHL, som står for at lære vores håndværkere om hvad det vil sige at arbejde med sådan et gammelt byggeri, samt hvordan man kan bruge kalk til at renovere og vedligeholde slottet.